Először tudd, hová akarsz eljutni!

„Ha találsz egy célt, ami megmozgat, szívesen kilépsz a komfortos cselekedeteidből és egy úgynevezett fejlődési zónában fogsz tenni magadért és a sikerért!”

Ahhoz, hogy megtaláld álmaid hivatását, a legfontosabb, hogy legyen egy utópisztikus jövőképed, egy olyan célod, ami ma még talán elérhetetlennek tűnik, de érzed magadban a kellő erőt és motivációt, hogy megvalósítsd. Természetesen a hosszú távú célok mellett rövid távú, néhány hónapos, vagy egy éves, úgynevezett smart célok is kellenek.

Senki sem állítja, hogy könnyű lesz az út, hullámvölgyek mindig vannak, sőt szükségesek is a fejlődésedhez. Azonban, ha épp mélyponton vagy, ezek a célok fognak erőt adni. Ha hiszel magadban és abban, hogy képes vagy megvalósítani az álmaidat, magadénak érzed a választott hivatásod, akkor sokkal hamarabb átlendülsz a mélypontokon.

A céljaid megvalósítása egy utazás, olyan, mint amikor autóval megyünk egy távolabbi helyre – tegyük fel, sötétben – és az autó fényszórója csak az előttünk lévő 200 métert világítja meg, mégis tudjuk, hogy a célunk 200 kilométerre van, de ekkor még nem láthatjuk. Ha kitűzünk egy célt az életünkben, karrierünkben, mi is egy hosszú úton megyünk végig a megvalósításáig.

Ha megszületett egy cél a fejedben, nagyon fontos, hogy ne másoknak akarj megfelelni, ne mások álmait éld, ne egy külső nyomás, vagy társadalmi elvárás miatt legyél motivált, hanem saját magad miatt kelj fel reggelente és tegyél a céljaidért!

Folyamatosan kövesd nyomon álmaid teljesülését, ne hanyagold el az utókövetést! Most, hogy eljött az év vége, szánj magadra egy pár órát, ülj le, és értékeld az éved: vedd számba, hogy miket terveztél az év elején és ezekből miket sikerült megvalósítanod. Gondold át, miken szeretnél változtatni a 2021-es esztendőben, milyen lehetőségeket tartogat számodra a következő év. Mindig figyelj arra, hogy a céljaid reálisak, világosak, elérhetőek, motiválóak és mérhetőek legyenek.

Ami minden esetben elengedhetetlen, a helyes értékrend, az önmegvalósításra való igény, egy kialakult jövőkép és a folyamatos tájékozódás, önfejlesztés.

Osszd meg másokkal is: