Hogy nyaralj gazdaságosan? 5 tipp, hogy olcsóbban láss világot!

A nagy mértékű infláció miatt nemcsak a repülőjegyek kerülnek többe, de minden szolgáltatás ára emelkedik, így most kifejezetten érdemes követni az utazási akciókat és takarékoskodni a nyaralásunk során. Ha nagyobb áldozatok nélkül szeretnénk spórolni, mindenképp állítsuk be időben a kedvező repülőjegyekre vonatkozó értesítéseket, kérjünk ajánlatot csoportos utazásokra és mindenképpen keressünk megfelelő utasbiztosítást.

Nézzük a mi 5 tanácsunkat, hogy nyaralhatsz gazdaságosabban!

  1. Állítsd be minél korábban az árriasztásokat!

A repülőjegyek árai folyamatosan ingadoznak, ezért jó, ha megszokjuk, hogy már abban a pillanatban érdemes értesítéseket kérnünk az árak alakulásáról, amikor még csak gondolkodunk az utazáson. Ha néhány hónapra előre tervezünk, és figyeljük a legkedvezőbb időszakokat, jelentős összegeket takaríthatunk meg. Ha hatékony és költségmentes lehetőséget keresel, a Kayak.com például egy kiváló alternatíva, ez az oldal ugyanis naprakészen tájékoztat a legjobb repülőjegyekről.

  1. Repülőjegy foglalás előtt nézz meg egy másik webböngészőt is!

Ha sikerült egy jó ajánlatot találnod egy járatra, javasoljuk, hogy a vásárlás előtt próbálj ki egy őrült dolgot: keress rá az ajánlatra egy másik böngészőben és ellenőrizd, hogy az árak ott is azonosak-e! Ez a tipp furcsán hangozhat, de egy kutatás szerint 372 járatkeresésből kb. 42 keresés esetén eltérő árakat találtak ugyanazon a webhelyen, más böngészőben. Mindenképp nézz körül alaposan és keress rá az ajánlatra legalább két böngészőben!

  1. Uberrel a repülőtéri szállodából a szállásra!

Valószínű, ti is tudjátok, hogy az olyan transzfer-szolgáltatások, mint az Uber, kb. 40%-kal magasabb összegért visznek el a repülőtérről a szállásodra, ugyanis ez fedezi az autópálya-használati díjat, a parkolási díjakat, és a repülőtéri dugó során elvesztett vezetői időt. Ráadásul a telekocsizás a repülőtéri tömegben nem is olyan komfortos, mint régen. A sok stresszt és extra viteldíjat kiküszöbölheted azzal, ha a fuvart nem a repülőtérre, hanem a legközelebbi repülőtéri szállodába kéred. A legtöbb nagy repülőtérről ugyanis ingyenes, vagy közel ingyenes vonatokkal könnyedén eljuthatsz a közeli szállodába vagy konferenciaközpontba, ahol már kedvezőbb körülmények között csaphatsz le egy Uberre. Lehet, hogy elsőre ez időigényesnek hangzik, de általában megtérül ez az idő, ugyanis a sofőrnek nem kell várakoznia a reptéri forgalomban. Ráadásul, ha télen repülsz, lehetőséged lesz bent várakozni.

  1. Foglalj csoportos utazást!

Az egyik legnagyobb kihívás a szűkös költségvetéssel való utazás során a folyamatos szervezkedés okozta stressz. Hogy tudok több pénzt spórolni? Jó alternatíva lehet, ha egy kedvező csoportos utazást foglalunk le, ahol az utazási iroda gondoskodik a logisztikáról, szállásról, napirendről, idegenvezetőről. Így nincs más dolgod mint időben megjelenni a programokon, és élvezni a nyaralást. Az utazás előtt érdemes lehet hasonló gondolkodású fiatal utazók csoportjait is felkeresni, kapcsolatokat gyűjteni, így még komfortosabb lehet az utunk. Ami pedig a legnagyobb előny, hogy általában a csoportos utazás olcsóbb mintha az egyes részeket saját magunk foglalnánk le, mert csoportos kedvezményeket is igénybe vehetünk. Ennek ellenére sokan szeretik inkább saját kezükbe venni az irányítást, de ezt is lehet jól csinálni:

      5. Köss megfelelő utasbiztosítást!

Itt a nyár, a kikapcsolódás ideje, és a legtöbben már egyre felelősségteljesebben indulnak útnak, azonban még mindig sokan vannak, akik elfelejtenek egy fontos dolgot: az utasbiztosítást. Pedig manapság már akár az indulás napján, online is megköthetjük az utasbiztosításunkat, bár sokkal jobban járunk, ha előre tervezünk és összehasonlítjuk a lehetőségeket. Manapság már napi 800-1.000 Ft-ért lehet megfelelő biztosítást kötni, ami akár 50.000.000 Ft-ot is visszatérít egy nagyobb kár esetén. Ennyit megér, hogy nyugodtan nyaraljunk, ugye?

Általánosságban azt mondhatjuk, hogy az utasbiztosítás abban segít, hogy ha a biztosítottat baleset, váratlan megbetegedés éri, esetleg lopás vagy rablás áldozata lesz, akkor a biztosító az ebből eredő kárát megtéríti. Természetesen nem mindegy, hogy belföldre vagy külföldre utazunk-e és az sem, hogy egy könnyed városnézést, vagy valamilyen extrém kikapcsolódást tervezünk. Érdemes tehát jól felmérni a kínálatot és a számunkra legmegfelelőbb ajánlatot választanunk.

Az infláció növekedésével tehát a takarékosan gondolkodó fiatal utazóknak okosabbaknak kell lenniük. Remélhetőleg ezek közül az utazási trükkök közül legalább egy segít a spórolásban, miközben szórakozol, kikapcsolódsz és felfedezed a világot.

 

Osszd meg másokkal is: