HOGYAN VÁLJ A SAJÁT MAGAD FŐNÖKÉVÉ? I. rész

Fiatalon sokan nagy álmokat szövögetnek, de idővel feladják vágyaikat. Azonban nem csak ez az út létezik. Ha már az érettségit követően elkezdjük építeni a független jövőnket, 30 éves korunkra akár a saját magunk főnökévé is válhatunk.

Ugyan a trendek folyamatosan változnak, még ma is nagyon sokan taposómalomként élik az életüket, beleragadva egy mókuskerékbe, amit mások irányítanak, és látszólag nincs kiszállás. Fiatalon sokan még világmegmentő álmokat szövögetnek, majd elkezdenek céltalanul sodródni az árral, miközben észrevétlenül lemondanak a szabadságukról, vágyaikról. Nem csak ez az egy út létezik, ugyanis, ha már az érettségit követően elkezdjük építeni a független jövőnket, 30 éves korunkra akár a saját magunk főnökévé válhatunk. 

Hogyan érhető el mindez?

Nyilván nem az égből pottyan az anyagi jólét, hanem áldozatot kell hoznunk érte, ki kell lépni a komfortzónánkból. Természetesen nem könnyű a felhőtlen egyetemista éveink alatt kimondani azt, hogy „Most nem megyek bulizni, mert dolgozni fogok”, de hosszútávon érdemes ezt a 3-4 „ajándék” évünket kiaknázni a jövőnk érdekében.

A nyugat-európai kultúrákban is egyre inkább az a tendencia figyelhető meg, hogy a fiatalok 20 éves koruk körül elkezdenek dolgozni az egyetem mellett, és előfordul, hogy a felsőoktatási tanulmányaikat csak 25-30 évesen fejezik be. A párhuzamos befektetés által a diplomaszerzést követően már munkatapasztalattal a hátuk mögött könnyebben helyezkednek el a munkaerőpiacon, mint azok, akik ugyan 23 évesen befejezik az egyetemet, de tapasztalat nélkül sokkal kevesebb esélyük van arra, hogy alkalmazzák őket.

Osszd meg másokkal is: