II. Anyaság vs. karrier? Nálunk nem kell választanod! Rugalmas munkakörnyezet, inspiratív munkatársak! - 2. rész

Magyar-Szekeres Dóra: „Ha valahol alkalmazottként dolgoznánk, csak kisebb lépésekben haladhatnánk előre, és csak kisebb célokat tudnánk megvalósítani!”

Akkor túlzás nélkül állíthatjuk, hogy az Együtt sikeresen csapatánál rátaláltál az álommunkára!

Igen, ez abszolút helytálló: ennek a nagyszerű munkahelynek köszönhetjük sok más mellett azt is, hogy megvehettük álmaink otthonát, ami Budapesttől 7 km-re, egy zárt parkban, egy tóparton helyezkedik el. Biztosak vagyunk benne, hogy a vállalat nélkül nem tudtuk volna megteremteni azt az alapot, ami egy ilyen kategóriájú ingatlan megvalósításához szükséges. Egészen biztos vagyok abban is, hogy ha valahol alkalmazottként dolgoznánk a férjemmel mindketten, csak jóval kisebb lépésekben haladhatnánk előre, és csak jóval kisebb célokat tudnánk megvalósítani.

Vállalatunk nagy előnye, hogy minőségi munkával viszonylag rövid idő alatt magas jövedelemre tudunk szert tenni más munkákhoz képest, így előfordult már olyan is, hogy például kedden 12.00 és 16.00 óra között mozidélutánt tartottunk a rugalmas munkaidőnek köszönhetően.

Emellett fontosnak tartjuk a férjemmel, hogy folyamatosan kipihentek legyünk, ezért rendszeres làtogatói vagyunk Budapest gyógyfürdőinek, amikért mind a ketten rajongunk. Mivel ezeket a létesítményeket általában hétköznap látogatjuk meg, így túl  nagy tömeggel  sem találkozunk, ami miatt valódi feltöltődésben lehet részünk.

Néha mi is alig hisszük el, hogy ez az egész álom valóra vált, ráadásul egy olyan munkának köszönhetően, amit imádunk, és ami teljes mértékben összeegyeztethető a családdal is. Ennél többet szerintem kívánni sem lehetne.

Milyen változást hozott a dolgos hétköznapjaidba az, hogy most már kisgyerekes anyukaként végzed a munkádat?

Azzal, hogy visszatértem a munka világába, nemcsak a saját céljaim megvalósítására összpontosíthattam, hanem a kollégáimnak is segíthettem. Az egyik munkatársam, Julcsi, fontos mérföldkőhöz érkezett, most készül a fiókvezetőségre, amiben a magam módján én is segíthetem. Ezzel a korábbi közös munkánk gyümölcse érik be, nekem pedig nagyon sokat jelent, hogy mellette lehetek a karrierjének egy ilyen meghatározó pillanatában.

Ezen a munkahelyen azt érzem, hogy tényleg értéket teremtünk és az ügyfeleinknek azt nyújthatjuk, amire a leginkább szükségük van. Egyre többen látják meg a nagyszerű lehetőséget ebben a munkában, ezért nem megy ritkaságszámba, hogy az ügyfelekből aztán munkatársak lesznek. Az időhiány miatt nálam most elsősorban az ügyfelek segítésén van a hangsúly, de korábban nem egyszer megesett, hogy az egykori ügyfelekből kollégák lettek, annyira magával ragadta őket is ez a világ.

A családbarát munkahelyek kapcsán a hangsúly mindig az anyukákra kerül, pedig az apukák élete is megváltozik, ha gyermekük születik. A te férjed pénzügyi karrierjére hogy hatott az, hogy most már hárman vagytok?

Velem együtt ő is nagy hangsúlyt fektet arra, hogy minél több időt töltsön a családdal és a munka mellett apaként is helytálljon, az pedig mindkettőnk számára óriási előny, hogy össze tudjuk hangolni a munkahelyi feladatainkat. Kisebb kompromisszumokat persze mindketten kötünk azért, hogy helyt tudjunk állni munka fronton is, de szívesen tesszük, hiszen ezzel egymást segítjük. Ha úgy jönnek össze a dolgok, hogy egyszerre kellene kimozdulni otthonról, általában ő az, aki elmegy, én pedig vigyázok a kislányunkra, máskor viszont ő vállalja be a gyermekfelügyeletet azért, hogy én tehessem a dolgomat.

Igazán szerencsés a kislányod, hogy olyan példát mutattok neki, hogy a munka összeegyeztethető a családdal, ráadásul úgy, hogy közben a céljaitokat is eléritek.

Tudatosan odafigyelünk arra, hogy mit tanítunk a kislányunknak az életvitelünkkel, akár munkáról, akár magánéletről van szó. Attila, az apukája például minden reggel szentel egy kis időt a mozgásra és itthon tornázik. Amikor a kislányunk reggelente felébred, alig várja, hogy beállhasson mellé és ő is próbálja végezni azokat a gyakorlatokat, amiket tőle lát. Az én magassarkú cipőimet is rendszeresen felveszi, kipakolja a szekrényemből a ruháimat és azokat próbálja felvenni, de a rúzsommal is megismerkedett már közelebbről.

Mi a munkánkból adódóan viszonylag sokat telefonálunk, ő pedig a játék telefonnal teszi ugyanezt. Sőt, a múltkor azt találta mondani, hogy elvisz engem bölcsibe, amíg ő az irodában dolgozik, de ha végzett, siet értem a fehér autóval.

Annak ellenére, hogy csak 3 éves múlt, mi is nagyon sokat tanulunk tőle. A férjem például elég sokat dohányzott régen, amivel észrevétlenül is rossz példát mutatott a lányunknak, aki egyszer azt mondta neki, hogy ha nagy lesz, majd ő is megy a dohányboltba és cigizni fog. Ez az egy mondata elég volt ahhoz, hogy Attilával nagyot forduljon a világ, és azonnal felhagyjon ezzel a rossz szokással, amióta ugyanis ezt hallotta, letette a cigit és eszébe sem jut rágyújtani!

Osszd meg másokkal is: