III. Anyaság vs. karrier? Nálunk nem kell választanod! Rugalmas munkakörnyezet, inspiratív munkatársak!

Dudás Adrienn: „Az Együtt sikeresen csapata rendkívül családbarát megoldásokat és nagyszerű anyagi lehetőségeket kínál az anyukáknak”

Adri személyében egy nagy visszatérőt ismerhettünk meg a beszélgetés során: 2012-ben kezdett a cégnél dolgozni és 2 éven át erősítette az Együtt sikeresen csapatát. Most, 10 évvel azután, hogy elindult az itteni karrierje, már nemcsak pénzügyi területen elhivatott, hanem fülig szerelmes édesanya is, ami nagyban meghatározza a jövőre vonatkozó terveit. Ezekbe és sok másba is beavatott az interjúban.

Számára nemcsak azért emlékezetes az Együtt sikeresen csapatában töltött időszak, mert 2 év leforgása alatt is nagyon sok embernek nyújthatott segítséget az anyagi biztonság elérésében, hanem azért is, mert itt ismerte meg férjét és kisfia apukáját, Gergőt, aki már több mint 10 éve dolgozik a vállalatnál. „Azt hiszem, nem túlzás, ha azt mondom, hogy a miénk egy abszolút sikertörténet” – kezdte a beszélgetést Adri, mi pedig helyeslően bólogatunk.

A közös munka hozott össze benneteket a férjeddel?

Bár egy irodában dolgoztunk, egészen Horvátországig kellett utaznunk azért, hogy egy céges partynyaraláson egymásra találjunk. Bár az akkori felettesem már a legelején elmondta, hogy nem szabad kollégákkal randizni, nem tudtunk megálljt parancsolni az érzéseinknek. Először úgy döntöttünk, hogy titkoljuk a kapcsolatunkat, de ezt nem bírtuk tovább 1 hónapnál. Én aztán kaptam egy másik, igazán ígéretes álláslehetőséget, amire igent mondtam.

Fájó szívvel hagytam ott az akkori ügyfeleimet és az Együtt sikeresen csapatát, ahova nagy tervekkel fogok most visszatérni. Kilenc évet töltöttem a kereskedelemben, amit szintén nagyon szerettem, vezető pozícióban ott is rengeteg tapasztalatot gyűjtöttem. Úgy érzem, ezt is kamatoztathatom majd itt, amikor a kisfiunk bölcsikezdése után ismét munkába állok.

Miért gondolod úgy, hogy kisgyerekes anyukaként az Együtt sikeresen csapata lesz számodra az ideális munkahely?

A covid óta a férjem is itthon dolgozik home office-ban, aminek köszönhetően egész nap hármasban vagyunk. Igazán szerencsésnek érzem magunkat, mert így végigkövethette a várandósságomat és a gyerekünk születését, ami lássuk be, munka mellett kivételes lehetőség.

Az én választásom is azért esett az Együtt sikeresen csapatára, mert rendkívül családbarát megoldásokat és nagyszerű anyagi lehetőségeket kínál az anyukáknak. Most, hogy a kisfiunk bölcsődés lesz, számolnom kell például azzal, hogy a beszoktatás időszaka hozhat némi nehézséget, az elején valószínűleg ő is begyűjt majd különböző betegségeket, amit egy átlagos munkahelyen sajnos nem néznének jó szemmel.

Az előző munkahelyemre, ha akarnék sem tudnék visszamenni így, szülés után, mert egy kisgyerekes anyukához túlzottan rugalmatlan: azon túl, hogy késő estig tart a munkaidő, sokszor hétvégén is elszólítanának otthonról a feladatok, ami most már nem fér bele, hiszen a kisfiam és a vele (meg persze az apukájával) töltött idő mindennél fontosabb.

Az elmúlt időszakban nagyon sok anyukát ismertem meg, akik közül többen szintén arra panaszkodtak, hogy hiába szeretnének, kisgyerekkel nem tudnak elhelyezkedni. Rövid időn belül körvonalazódott bennem az elhatározás, hogy a visszatérésem után leginkább az anyukáknak szeretnék segíteni, hogy ne érje őket több kudarcélmény munkafronton.

Ezek szerint a csapatépítés kerül majd nálad fókuszba az újrakezdést követően?

Igen, mindenképp. Annak idején szinte családtagként kezeltem néhány ügyfelemet, ezért is volt nehéz otthagyni a céget. Most már saját tapasztalatból is tudom, mekkora kihívást jelent egy anyukának, ha gyerek mellett szeretne dolgozni, azonban az Együtt sikeresen egyedülállóan rugalmas hozzáállása rendkívül megkönnyíti a dolgomat.

Szeretném erre a lehetőségre minél több édesanya figyelmét felhívni, és annak, akinek szimpatikus a cég, és az, amit képvisel, helyet biztosítani a csapatomban. Hatalmas pozitívum szerintem, hogy itt bőven kijut az elismerésből, ami egyáltalán nem utolsó szempont, hiszen a munkahelyi közegből kiszakadva, az otthon töltött idő alatt az anyukák önbizalma is megfogyatkozhat.

Gondoltad volna magadról pár évvel ezelőtt, hogy egyszer majd ilyen „anyukás” csapatot szeretnél építeni?

Az igazság az, hogy ez a terv már régóta megvan a fejemben: amikor 2014-ben eljöttem a cégtől, tudtam, hogy egyszer vissza fogok térni és szeretnék még itt dolgozni. Gergővel akkor azt beszéltük meg, hogy erre valószínűleg azután kerül majd sor, hogy megszületik a babánk, hiszen már akkor láttuk, milyen fantasztikus lehetőségek rejlenek a cégnél az anyukáknak is.

Sokak számára pozitívum a vállalatnál az, hogy nagyon hasonló beállítottságú emberek dolgoznak itt együtt. Ezt Te is megerősíted?

Mielőtt egymásra találtunk volna Gergővel, egy irodában dolgoztunk, de akkor valamiért nem is nagyon beszélgettünk egymással. A horvátországi nyaraláson figyeltünk fel egymásra, onnantól kezdve viszont elválaszthatatlanok vagyunk, összetapadtunk, mint a mágnes. Mi nagyon hamar össze is költöztünk és minden időnket együtt töltöttük, amiben valóban szerepe lehet annak, hogy itt tényleg hasonló személyiségű emberek dolgoznak, így pedig nem nehéz egy hullámhosszra kerülni.

Abszolút meg tudom erősíteni, hogy a csapatban nagyon családias és barátságos a hangulat, ami szerintem kiemelten fontos a mai világban: az ember így jó szívvel megy be az irodába és örömmel vesz részt a céges rendezvényeken, a privát találkozókról nem is beszélve. Itt nincs az a klasszikus értelemben vett munkahelyi hangulat, a munkaidő viszonylag kötetlen, a kereseti lehetőségek mégis nagyon jók. Mi nagyon szeretjük, de sokakon látom, hogy nem mernek belevágni.

Szerinted mi lehet visszatartó erő egy ilyen remek lehetőség hallatán?

Azt hiszem, leginkább az ismeretlentől félnek. Meglepően sokan választják az alkalmazotti munkaviszonyt, mert ijesztően hangzik számukra, hogy itt nincs fix fizetés. Benne van a pakliban az is, hogy ez a munka nem mindenkinek testhezálló, ezért én sem erőltetném rá a közös munkát olyanra, aki úgy érzi, hogy nem passzol a személyiségéhez. Itt tényleg hasonló emberek dolgoznak együtt, mindenki pörgős, vidám, szeret beszélni és kapcsolatokat építeni. Úgy gondolom, hogy a sikeres munkához nemcsak közvetlennek kell lenni, hanem nyitottnak is az új lehetőségekre, mert azokból itt nincs hiány!

 

 

 

 

 

 

Osszd meg másokkal is: