Online állásinterjúra készülsz? Íme 4+1 praktikus tanács az Együtt Sikeresen csapatától!

Hozunk neked néhány fontos, egyszerű tanácsot, hogy az online állásinterjún is te lehess a befutó!

2. rész

1. A mosoly öltöztet

Ahogy a személyes interjúkon, úgy az online térben is rendkívül fontos, hogy mosolyogjunk, ezáltal sokkal megnyerőbbek lehetünk és azt sugallhatjuk kifelé, hogy harmóniában vagyunk önmagunkkal, magabiztosak és élettel teliek vagyunk. Az interjút megelőzően, a tükör előtt ezt is gyakorolhatod egy kicsit, hogy az izgatottság ellenére is természetes legyen a mosolyod.

2. A mosolyon túl a megjelenés is fontos

Attól függetlenül, hogy otthon ülsz le a kamera elé, képzeld azt, mintha személyesen jelennél meg a munkaadó előtt. Öltözz fel igényesen, hogy pozitív benyomást gyakorolj az interjúztatóra. Viselj letisztult, elegáns, ugyanakkor egyszerű és kényelmes ruhadarabokat, kerüld az ékszerek, a harsány színek és az erős smink viselését, mivel ezek elvonhatják a figyelmet a mondanivalódról!

3. Alakíts ki egy nyugodt környezetet!

Az interjú előtt tervezd meg, a lakásod melyik része a legalkalmasabb, legnyugodtabb a zavartalan beszélgetésre. Csak akkor fogod tudni a maximumot kihozni magadból, ha komfortosan tudsz viselkedni a környezetedben és teljesen ki tudod zárni a külvilágot. A legjobb, ha ebben az időintervallumban senki sem tartózkodik körülötted, és természetesen minden hangot adó készüléket némíts le, ami megzavarhat!

4. Figyelj oda az időkeretre!

Egy videó-interjúnál mindig meghatározott idő áll rendelkezésedre, hogy lenyűgözd a munkaadót és a végén te legyél a befutó. Praktikus, ha az asztalodon van egy óra, ahol követheted, mennyi időd telt el a válaszadásra megadott időkeretből. Amennyiben tudod, hogy egy kérdésre két percben kell válaszolnod, gyakorold ezt is az interjú előtt, mert az időérzékünk stresszes szituációban megtévesztő lehet!

4+1 Ne akarj tökéletes lenni!

Az online térben zajló állásinterjú ingerszegényebb, nem könnyű terep, de gondolj arra, hogy ugyanezek a feltételek a többi jelentkezőt is érintik. Ne úgy állj az interjúhoz, mint életed legnagyobb lehetősége, ami, ha nem sikerül, akkor vége mindennek! Próbáld meg élvezni, tapasztalatokat gyűjteni! Ez egy olyan esély, amikor fejlesztheted a képességeidet: kommunikáció, meggyőzés, prezentációs készség, amelyekre az élet minden területén szükséged lehet. Ha erre fókuszálsz, lekerül a válladról a plusz teher és sokkal könnyedebben veheted az akadályokat!

Fogadd el már az interjú előtt, hogy nem lehetsz 100%-os, de ha néhány fontos, egyszerű tanácsot betartasz, nagy lépést tehetsz álmaid állása felé!

Osszd meg másokkal is: