Startup - Hogy tudod megalapozni a vállalkozásod jövőjét az egyetemi évek alatt?

Napjainkban nagyon sok fiatal szeretne startupot indítani. De mi is az a startup, milyen tulajdonságok kellenek ahhoz, hogy belevágjunk és milyen előnyökkel kecsegtet egy jól átgondolt startup? Ezekre a kérdésekre ad most választ nektek László Ákos, az Együtt Sikeresen csapat fiókvezetője.

I. rész

A startup egy rendkívül hangzatos kifejezés manapság az üzleti életben. A startup egy olyan, kezdő vállalkozás, amelynek célja egy nagy növekedési potenciállal rendelkező új termék vagy szolgáltatás létrehozása és felfuttatása.

Ahhoz, hogy egy fiatal elinduljon a startup felé vezető rögös, de annál izgalmasabb úton, nagyon fontos, hogy minél szélesebb kapcsolati tőkére tegyen szert a felsőoktatásban töltött évei alatt. Édesapám, aki szintén vállalkozó volt, anno ezzel a gondolattal indított el. A gólyatábortól kezdve minden programon részt vettem a főiskolás éveim alatt és bővítettem a kapcsolati hálómat. Hiszen sosem lehet tudni, kiből mi lesz, hogyan tudjuk majd a későbbiekben segíteni egymást. Én már 7-8 éve túl vagyok a főiskolán, de még mindig vannak olyan kapcsolatok, akiket úgymond nem aknáztam ki, de még ott vannak a lehetőségek között. Az Együtt Sikeresen csapatánál dolgozó kollégámat is a főiskolán ismertem meg.

Miben rejlik az Együtt Sikeresen csapat sikere?

Nagy előnyünk, hogy más szemüvegen keresztül tudjuk nézni a szituációkat, a beszélgetésekben rejlő lehetőségeket. Egy régi irányzat, hogy vagy valaki az ügyfelünk lesz, mert szüksége van a szolgáltatásainkra, vagy a kollégánk, mert karriert és egzisztenciát szeretne kiépíteni. A csapatunk olyan tudást tud adni, ami egy gazdasági diplomával egyenértékű. Ezt igazolja a saját példám is, ugyanis én közgazdászként végeztem az Általános Vállalkozási Főiskolán, és a vállalat segítségével minden erőfeszítés nélkül le tudtam tenni a vizsgáimat. A cég termék szakmai képzése és vezetői leadership szemináriumainak köszönhetően minden tantárgynak legalább a 70-80%-át a vállalatnál szerzett tudásomból és gyakorlati tapasztalatomból tudtam abszolválni.

Osszd meg másokkal is: