Turán Friciék összetett második helyen állnak a Magyar Országos Rallye Bajnokságban

Egyik kiemelt partnerünk, a Turán Motorsport párosa, Turán Frici és Bagaméri Laci 5 versenyt követően 92 ponttal az összetett második helyen áll a Magyar Országos Rallye Bajnokságban. Az idei hatfutamos bajnokságból már csak egy verseny van hátra, minden a december 5-6-ai murvás Mikulás Rallye-n fog eldőlni Veszprémben.

Frici és Laci az idei versenyszezont egy vadonatúj versenyautóval, egy Volkswagen Polo GTI R5-tel kezdték meg és már az első futamon, a Salgó Rallye-n felállhattak a dobogó legfelső fokára. A nehéz időjárási körülmények ellenére a 27 R5-ös autóból álló mezőnyt több mint egy perccel megelőzve nyerték meg az évadnyitó futamot.

A Turán Motorsport párosának az Eger Rallye is tartogatott izgalmakat, ugyanis egy felhordásos úton, egy kanyarban lecsúsztak az útról és felborultak. Innentől a felzárkózás volt az elsődleges cél, a powerstage-en már negyedikként jöttek le és végül értékes pontokat szereztek.

Frici és Laci az októberi Vértes Rallye-n jól felépített taktikával, több másodperces előnnyel szinte végig vezettek, a verseny az utolsó pillanatig rendkívül kiélezett volt. Végül Friciék a második helyen végeztek, ezzel még izgalmasabbá téve a szezon utolsó két futamát.

Az év egyik legjobban várt futamán, a nyíregyházi központtal megrendezett ORB és ERC-futamnak is számító Rally Hungary-n Friciék a magyar bajnoki értékelésben a negyedik helyen zárták a versenyt és ezzel az eredménnyel feljöttek az összetettben Hadik Andrisék mögé a második helyre.

A veszprémi véghajrá biztos, hogy sok izgalmat tartogat, ugyanis az élen álló négy párosból még bárki lehet 2020. bajnoka.

Szurkoljunk együtt Turán Fricinek és Bagaméri Lacinak, hogy idén felérjenek a csúcsra!

Osszd meg másokkal is: