Fodor László

"A mi munkánk nem csak pénzügyi, hanem szinte életvezetési tanácsadás, ugyanis a pénzügyi és lelki élet összefolyik és egymásból építkezik. Azon túl, hogy segíteni szeretnék minél több családnak, lehetőséget szeretnék teremteni a tehetséges, nyitott, tettrekész fiataloknak kiteljesedni a karrierjükben, hogy ők is szabadabbak lehessenek pénzügyileg és időben is, hiszen ezek a legnagyobb értékek.”

Ugyan az egyetemista éveim alatt még nem a pénzügyekkel foglalkoztam, de gyerekkorom óta érdekelt a gazdaság. Másodéves koromban Nagy Márk barátom által ismerkedtem meg jobban a szakmával, amikor Sebők Péterrel (aki már országos igazgató) tartottak nálunk az egyetemen egy tanácsadást a vállalattal. Ekkor sikerült szakmailag is jobban belelátnom a pénzügyek világába, sőt egy gyakornoki lehetőséget is felajánlottak, amit csak három hónap múlva fogadtam el. Először ugyanis úgy gondoltam, hogy mivel nem ezt tanulom, nem lenne nekem való szakma, de 2006 áprilisában mégis belevágtam.

Már az elején nagyon tetszett, hogy egy független cégben dolgozhatok, fiatalok között, ugyanis nem ez volt a prekoncepcióm, azonban amit itt tapasztaltam, ledöntötték a fejemben lévő paradigmákat. Az irodába belépve is remek volt a légkör, és főként 20-30 éves korosztály jellemezte és jellemzi mai napig a csapatot.

Már az egyetemista éveim alatt is azt éreztem, hogy fejben előbbre járok a kortársaimnál. Nekik a legnagyobb problémát a vizsgák jelentették, de én más szintekben gondolkodtam az életemről. A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen végeztem mérnökként, amit angolul tanultam. Volt szerencsém olyan gazdasági témákat kutatni, amit Magyarországon még addig senkinek. Később kialakult bennem egy olyan gondolat, hogy szeretnék a jövőben másoknak segíteni, az egyetem és a vállalati munka párhuzamosan haladt az életemben és ezzel együtt a személyiségem is sokat fejlődött.

Sokan a siker titkát keresik, de a sikernek nem titka, hanem ára van, és anno valóban áldozatokat kellett hoznom ezért. Sokan csinálják, de nehéz egyszerre jól elvégezni egy egyetemet, és közben karriert építeni. Lehet, hogy a barátaim egyetem után elmentek kikapcsolódni, én viszont hazamentem, átöltöztem és elmentem egy üzleti tárgyalásra, vagy bementem az irodába. Nekem határozott céljaim voltak, és csak akkor lehetünk céltudatosak, ha ezek megvannak. Ha valaki gyerekkora óta sportol, és otthonról ezt a mentalitást hozza, akkor meg tud küzdeni a sikerért, és tudni fogja, hogy a siker nem jön könnyen, az eredmények nem a semmiből érkeznek. Aki ezt nem tudja feldolgozni, hamar fel fogja adni, ami szerintem manapság egy globális probléma. Mindenki az azonnali feedbacket, eredményt, sikert várja, és ha ez nem következik be, akkor a gyors sikerek, örömök felé mennek, ami azonban nem létezik. Minden területen kitartó hozzáállásra van szükség a sikerhez.

Én 21 évesen, másodéves egyetemistaként kezdtem a karrierem az Együtt Sikeresen csapatánál, majd egy év múlva vezetői pozícióba kerültem. Nem volt egyszerű döntés, ugyanis két lehetőség talált meg egyszerre: az irodavezetői pozíció a cégben, valamint ekkor jött be egy nagy nemzetközi cég hazánkba, akik a kutatásaimnak köszönhetően szintén felajánlottak egy gyakornoki lehetőséget. Végül, mivel racionálisan mind a kettő kiváló választás lett volna, a szívemre hallgattam, és mivel szeretem a rugalmasságot, az Együtt Sikeresen mellett tettem le a voksomat.

Három év munkát követően ismét vezetői pozícióba kerültem, kicsit az egyetemet is lassítottam emiatt, mert ott is a maximumra törekedtem. 30 éves koromra sikerült igazgatói pozícióba lépnem. Amikor a céghez jöttem, még nem azzal az elvvel érkeztem, hogy szeretnék másokon segíteni, hanem érdekelt a szakma, és egzisztenciálisan is vonzott, de azóta nagyon sokat fejlődött a személyiségem és változtak a céljaim.

Az első nagy sikeremet 2013-ba, az első főállású évember értem el, amikor a középvezetők között a legjobb lettem az országban. Azóta igazgatóként többször voltam európai szinten az első 5 között, ami nem csak az én érdemem, hanem a közösség ereje, az egész igazgatóságunkat ez jellemzi.

Természetesen szeretnék tovább haladni az úton és régió, majd országos igazgató lenni, de fontosabb motivációm az országban még több irodát nyitni. Jelenleg négy helyen vannak irodáim. Regionálisan is szeretnék tovább fejlődni, minél több ember pénzügyi életét kívánom egészségesebbé tenni. A mi munkánk nem csak pénzügyi, hanem szinte életvezetési tanácsadás, ugyanis a pénzügyi és lelki élet összefolyik és egymásból építkezik. Azon túl, hogy segíteni szeretnék minél több családnak, lehetőséget szeretnék teremteni a tehetséges, nyitott, tettrekész fiataloknak kiteljesedni a karrierjükben, hogy ők is szabadabbak lehessenek pénzügyileg és időben is, hiszen ezek a legnagyobb értékek.

Azért szeretem a munkám, mert sosem érzem azt, hogy dolgozok, hiszen barátok közt vagyok és olyan dolgokkal foglalkozok, amiket szívből csinálok. Ha ezt valaki eléri, akkor szabadon, boldogan élhet, és én ebben szeretnék segíteni másoknak.

Úgy érzem, az elmúlt években sok energiát, időt, pénzt fordítottunk arra, hogy képzett vezetők és jó emberek legyenek a vállalatban. Ugyanis lehet valaki jó vállalkozó, képzett pénzügyi tanácsadó, de emellett jó embernek kell lenni. A kulcs az önzetlen segítségnyújtás, egymástól független irodák, csapatok tudnak nálunk egymásra támaszkodni. Az is motiváló lehet a fiataloknak, hogy a pénzügyi szférában piacvezetőként tevékenykedünk, és a piaci trendek alapján még nagyon sok lehetőség lakozik bennünk. Egy ember lehetőségeit felülről determinálja, hogy a vezetői mennyire képzettek. Mi ebbe nagyon sokat fektettünk a feleségem segítségével, aki lifestyle coachként dolgozik.

Az Együtt Sikeresen csapat az eredményeket is rendkívüli módon megbecsüli, én Mexikóba és Mauritiusra is eljutottam a feleségemmel, ami hatalmas élmény volt. Ezek az extra juttatások is plusz motivációs tényezők.

https://www.instagram.com/leslie.fodor/

Osszd meg másokkal is: