Kántor Olivér

"A pályakezdőknek is azt tanácsolom, hogy találjanak maguknak egy víziót és szeressék azt a szakmát, amit választanak, mert enélkül nem lehet hosszútávú sikereket elérni. Ha ezt fiatalon meg tudod valósítani és kitartó, alázatos vagy, az meg fog térülni. Az Együtt Sikeresen csapatában nem lehetsz sikertelen, ha mindent beleadsz."

A pénzügyek világával már egészen fiatal koromban megismerkedtem, ugyanis édesanyám több mint 20 éve a banki szektorban dolgozik magas beosztásban. Mivel rabul ejtett ez a szféra, és széles rálátásom volt a gazdasági szakterületre, így szinte egyértelmű volt, hogy a későbbiekben én is szeretnék az üzleti életben tevékenykedni. Már gyerekként is, amikor a kortársaim tűzoltók, rendőrök szerettek volna lenni, én öltönyös üzletemberként láttam magam.

Már a gimnáziumi éveim alatt tudatosan készültem a pénzügyi karrierre, ugyanis Szombathely legnívósabb gimnáziumában tanultam matematika-angol-informatika specializáción. Egyetemi éveimet külföldön töltöttem, ahol 3 éven át angolul tanultam nemzetközi gazdálkodás szakon. Jelenleg a lifelong learning szellemében a Soproni Egyetemen tanulok ugyanezen a szakon, csak magyar nyelven.

A vállalattal és az Együtt Sikeresen branddel nem olyan régen, 2018 nyarán ismerkedtem meg, majd az év decemberében Wittinger Dénes és Wittinger Dávid kerestek meg, hogy ha van kedvem, csatlakozzak a csapathoz, mert ők látnak bennem fantáziát. Egy olyan életutat és karriert vázoltak fel előttem, amire nem lehetett nemet mondani, és azóta is hálás vagyok nekik ezért a lehetőségért, ugyanis hatalmas elismerésként élem meg, hogy fiatalon egy ilyen jól működő struktúrában és csapatban dolgozhatok.

Mivel 18 éven keresztül profi szinten kosárlabdáztam, így a céltudatosságom sosem volt megkérdőjelezhető, másabbnak éreztem magam a kortársaimtól, voltak vízióim, és egy jövőképem, amit mindenképp el szerettem volna érni. A tanulmányaim terén is igaz volt rám, hogy ami érdekelt, azt rendkívül könnyen meg tudtam tanulni, a komfortzónámon kívül eső tárgyak helyett viszont inkább másra fókuszáltam. A profi sportmúltamból fakadón már 6 éves korom óta tudom, mi az áldozathozatal, sok hétvégém kiesett, nyáron sokszor a nyaralás helyett edzésre mentem. Akkoriban fel kellett ezt dolgoznom, de mára már ezt a szemléletet átültettem a munkámba és komfortossá vált. Megszoktam a késői munkaidőt és a hétvégi feladatok sem okoznak nehézséget.

Büszke vagyok arra, hogy 25 évesen egy nemzetközi cég fiókvezetője vagyok. Végig jártam a ranglétrát, voltak akadályok és óriási sikerek, de ezeknek a hullámvölgyeknek a megélése kellett ahhoz, hogy megküzdjek a nehézségekkel és másfél év alatt vezető legyek. Kaptam egy remek csapatot, ami minden sikeres vállalat alapvető hozzávalója, barátságok alakultak ki a cégen belül. A légkör mellett pedig magas szintű tudást szerzünk, ami által a magyar pénzügyi piac legjobbjai lehetünk.

A jövőbeli céljaimat tekintve én sosem egyénileg, hanem csapatszinten gondolkodom. Azt szeretném, hogy a munkatársaim, akik közül sokakkal gyerekkori barátság köt össze, sikeresek legyenek és jó szakemberré váljanak a segítségemmel. Jó érzés megélni, hogy a sikereik mögött az a közösen befektetett munka áll, amit együtt beleinvesztáltunk az évek során. Nyilván egyéni szinten is motiváltnak érzem magam, hogy minél magasabbra jussak, de hiszek abban, hogy ha csapatban gondolkodunk, az egyéni eredmények is jönni fognak.

A pályakezdőknek is azt tanácsolom, hogy találjanak maguknak egy víziót és szeressék azt a szakmát, amit választanak, mert enélkül nem lehet hosszútávú sikereket elérni. Ha ezt fiatalon meg tudod valósítani és kitartó, alázatos vagy, az meg fog térülni. Az Együtt Sikeresen csapatában nem lehetsz sikertelen, ha mindent beleadsz. Bármelyik városba is mész, egy jó szakmai és baráti társaságba csöppenhetsz, ahol odafigyeléssel fordulunk a fiatalok fel, szem előtt tartva a fejlődésüket.

Osszd meg másokkal is: