Veres Gábor

"Hiszek a folyamatos munkában és a konstans fejlődésben, szerintem a sikereimhez ezeken túl leginkább az összetartó csapatom, az ügyfélállományunk és az Allfinanz-szemlélet járul hozzá. Az Együtt Sikeresen csapatában minőségi munka folyik, ami mellett hetente tartunk csapatépítőket. A vízióm, hogy a folyamatos fejlődés által egyre jobbak és jobbak legyünk, és a munkatársainkat sikeressé téve jussunk el az országos igazgatóságig."

Kereskedő családból származom, és ez már fiatalon nagy hatással volt rám. 2001-ben a középiskolát Miskolc egyik legjobb hírű iskolájában, a Fáy András Közgazdasági Szakközépiskolában kezdtem meg, világbanki ágazaton. A tanirodán már akkor azt a feladatot kaptuk, hogy építsünk fel egy fiktív céget, aminek én lettem az ügyvezető igazgatója. A 4 év alatt mi lettünk a legjobbak, és én már akkor éreztem, hogy ez az út folytatódni fog. Mindig is „öltönyös” munkát szerettem volna, a pénzügyek izgalmas világa pedig iskolás korom óta vonz.

A közgazdasági szakközépiskolát követően tettem egy kis kitérőt a Miskolci Egyetem gépészmérnöki szakán, ugyanis egyrészt szeretek új dolgokat megismerni, másrészt mindig érdekelt a gépészet mint tudomány. Ezt követően azonban átmentem a műszaki menedzser szakra, amivel elindultam az álmaim megvalósítása felé, ugyanis mindig egy vállalkozást szerettem volna felépíteni.

2008-ban egy barátom ajánlotta nekem az Együtt Sikeresen csapatát, de ő akkor még nem tudott meggyőzni, szkeptikus voltam. Később azonban az ő vezetőjének, Szabó Lászlónak sikerült, amiért azóta, 12 éve hálás vagyok neki. Nagy erénye egy vezetőnek a meggyőzőkészség, az, hogy különféle módszerekkel, kommunikációs eszközökkel segítse a fiatalokat. Ehhez igazán jó HR-esnek kell lenni.

Ami a cégen belüli karrierlépcsőket illeti, én egészen hamar, 2010 januárjában lettem fiókvezető. Utólag visszagondolva ekkor még nem voltam rendszerszinten annyira felkészült, így részben ennek köszönhető, hogy utána 7 évig fiókvezetőként tevékenykedtem. Ez idő alatt ugyan más vállalatok is megkerestek, de végig lojális maradtam a céghez. 2017 júliusától dolgozom területi vezetőként, és 2020 júliusától területi igazgatóként. Abban, hogy a kezdeti 7 éves megrekedésből elindultam felfelé, nagy szerepe volt a páromnak és a barátaimnak, akik folyamatosan biztattak és hittek bennem. Illetve természetesen az önmagamba vetett hit nélkül az egész mit sem ért volna, én mindig láttam magam előtt a képet, hogy igazgató leszek.

 

Az út elején nagyon sok önfegyelem kellett, sok barátom kinevetett anno és bohócnak tartott, aki ügynökösködik, de én már akkor kitartottam a céljaim mellett. Úgy gondolom, hogy muszáj megtanulnunk elengedni az életünkben azokat az embereket, akik visszahúznak minket, és olyan baráti kört kell kialakítanunk, akik mellett fejlődhetünk. Sok időt kell a pénzügyi tanácsadói munkába fektetni, de nagyon megéri, mert látványos eredmények érhetők el. Ami ehhez mindenképp kell: kitartás, hit, alázat, tisztelet, önbizalom és magas érzelmi intelligencia, ezek alappillérek.

Emellett a személyiségfejlődéshez elengedhetetlen a változásra való hajlandóság. Kiemelt jelentőséggel bír a megbízhatóság, semmilyen körülmények között nem mondunk le megbeszélt időpontot, az ígéreteinket mindig be kell tartani. A pontosság kulcs az üzleti életben, valamint az önmagunkba és a cégbe vetett hit is elsődleges. Szeretem folyamatosan képezni magam, hogy up to date legyek, kifejezetten kedvelem az életút-és menedzserkönyveket. És nem utolsó sorban fontos, hogy minden körülmények között emberek tudjunk maradni.

Hiszek a folyamatos munkában és a konstans fejlődésben, szerintem a sikereimhez ezeken túl leginkább az összetartó csapatom, az ügyfélállományunk és az Allfinanz-szemlélet járul hozzá. Az Együtt Sikeresen csapatában minőségi munka folyik, ami mellett hetente tartunk csapatépítőket. A vízióm, hogy a folyamatos fejlődés által egyre jobbak és jobbak legyünk, és a munkatársainkat sikeressé téve jussunk el az országos igazgatóságig.

Osszd meg másokkal is: