Wittinger Dénes

"Az évek során óriási személyiségfejlődésen mentem keresztül, a pozitív közeg harmonikus légkört eredményez. A vállalatnál hétfőtől vasárnapig magas szintű, professzionális, ügyfélorientált tanácsadás zajlik, és mi közben mindig a csúcsokat ostromoljuk, nem más cégekkel, hanem önmagunkkal versenyezve szeretnénk folyamatosan jobbá válni.”

Már a középiskolás éveim alatt vonzott a számok világa, és a reál tudományok, matematikára fakultálódtam és versenyeken vettem részt. A felsőfokú tanulmányaim során haladtam tovább ezen az úton, ugyanis pénzügyi irányba indultam el az Általános Vállalkozási Főiskola üzleti kommunikáció szakán. Itt széles körű ismeretekre tettem szert a marketing kommunikáció, PR, stratégiai tervezés, humán erőforrásmenedzsment, közgazdasági tudományok területén, amely tudáshalmazt az Együtt Sikeresen csapatában azóta is hasznosítok.

14 éve, a felsőoktatási tanulmányaim végén, a szakmai gyakorlati helyem kiválasztása előtt ismerkedtem meg a vállalattal, majd később munkalehetőséget is kaptam a vállalattól. Ekkor már kiforrott kép élt bennem arról, hogy a pénzügyekkel, a kommunikációval, és ezek kapcsolódási pontjával szeretnék a jövőben foglalkozni. A cég rendkívül rugalmas volt, támogatta az angol gazdasági nyelvvizsgám megszerzését és a tanulmányaim befejezését, és egyszer sem kérték, hogy helyezzem az első helyre őket.

Ennek ellenére már a legelejétől nagyon komolyan vettem a munkám, befektetésnek tekintettem a fiatalságomra, sosem áldozathozatalként. Visszatekintve az ember az akkori „lemondások” mögött sokkal inkább az eredményeket látja, ugyanis a befektetett munkaidővel mindig megtérül. Az áldozat egy pillanatnyi érzést generál, míg a siker, az eredmények akár 30-40 évre meghatározzák az ember életminőségét. Az arányokra természetesen figyelni kell, mindig meg lehet találni az egyensúlyt, az arany középutat, hogy jól építsd a karriered, de a fiatalság is megéld. Én anno heti 3-4 alkalommal sportoltam, nem kellett lemondanom az edzésről sem.

Természetesen a munkám megkövetelt egy tudatosabb életszervezést, a korosztályomhoz képest fegyelmezettebben, professzionálisabban kellett élnem a mindennapjaimat, hiszen előnyökért cserébe jóval több terhet vettem a nyakamba, mint a kortársaim. Azonban a 10-11 év profi sportmúlt megtanított minderre, és önbizalmat adott, ami a pénzügyi szférában is elengedhetetlen. Az Együtt Sikeresen egy remek lehetőség, egy jól működő rendszer, amiben, ha te és a vezetőid is hisznek, akkor nagyon magasra el lehet érni. 21 évesen én ebben láttam a jövőm és Szombathelyről elsőként csatlakoztam a céghez azzal a meggyőződéssel, hogy a pénzügyek világa működhet jól, lehet objektív, és én ezt be fogom bizonyítani.

Az első néhány hónap nem volt könnyű, de már 2007-ben én lettem a legjobb tanácsadó egész Magyarországon a cégen belül. 2009 óta a feleségemmel együtt dolgozunk az Együtt Sikeresen csapatával, kezdetben Budapesten és Szombathelyen párhuzamosan. Hamarosan fiókvezető lettem, majd rekordidő alatt területi vezető, amivel megnyithattam első saját irodámat vidéken. 2013-ban területi igazgató lettem, majd 2016-ban régió igazgató. Nagy álmom, hogy elérjek a szakma csúcsára és országos igazgató legyek, - elvileg 2022. január 1-je a kitűzött dátum - ami szép keretet adna ennek a 15 éves befektetett munkának. Ma már az a legfontosabb célom, hogy azokat az embereket, akikkel együtt dolgozom és mindig megbíztak és bíztak bennem, a legmagasabb szintre segítsem, és komoly karriert építsenek ki.

Az Együtt Sikeresen csapatának mai napig rendkívül sokat köszönhetek. Több ezer magas színvonalú szakmai képzésen vehettem részt, és sokat szerveztünk együtt Sebők Péterrel. Az évek során óriási személyiségfejlődésen mentem keresztül, a pozitív közeg harmonikus légkört eredményez. A vállalatnál hétfőtől vasárnapig magas szintű, professzionális, ügyfélorientált tanácsadás zajlik, és mi közben mindig a csúcsokat ostromoljuk, nem más cégekkel, hanem önmagunkkal versenyezve szeretnénk folyamatosan jobbá válni.

Ha most állsz karrierválasztás előtt, gondold végig jól, hogy mivel szeretnél foglalkozni, mi az, ami igazán érdekel. A pénzügyi tanácsadást sokan félreértik, ez 20%-ban szól a pénzügyekről, és 80%-ban az emberekkel való kommunikációról, pszichológiáról, empátiáról és megértésről, ezektől szép és ugyankkor nehéz ez a szakma. Ha emellett döntesz, és ambíciózus, nyitott és tehetséges vagy, akkor rengeteg lehetőség vár rád és idővel egy biztos egzisztenciát építhetsz ki. Azonban ez nem öncélú, hanem ennél egy magasabb minőségű cél, hogy hasznos része legyél a társadalomnak.

És hogy miért legyél a mi csapatunkban sikeres? Nagy mennyiségű energiát fordítunk a munkatársaink sikeressé tételébe, és nyitott, őszinte mentori támogatást biztosítunk nekik, hogy később saját vállalkozásukat is föl tudják építeni. Komoly belső képzési rendszerünk és képzett szakembereink vannak, emellett nagyon jó a csapathangulat. A jelenlegi járványügyi helyzetben is maximálisan el tudjuk végezni a munkánkat, ez egy igazi „Covid-ready” szakma. Nem rövidtávú csoda, hanem hosszútávú gondolkodást igényel, és aki kitartó, annak igazi sikerszakma lehet.

Osszd meg másokkal is: