Fejér Megye Gyermekeiért Alapítvány

Az OVB Magyarország és az Együtt sikeresen csapat 200.000 Ft-tal támogatta a Fejér Megye Gyermekeiért Alapítvány munkáját. A befolyt összegből felújították és kibővítették Fejér Megyei Szent György Kórház Gyermekosztályán az óvodai játszó-és foglalkoztató sarkot.

Az OVB Magyarország és az Együtt sikeresen csapat 200.000 Ft-tal támogatta a Fejér Megye Gyermekeiért Alapítvány munkáját. A befolyt összegből felújították és kibővítették Fejér Megyei Szent György Kórház Gyermekosztályán az óvodai játszó-és foglalkoztató sarkot asztalokkal, székekkel, játékokkal.

A Fejér Megye Gyermekeiért Alapítvány a Fejér Megyei Szent György Kórház Gyermekosztályán megforduló, évi több ezer beteg gyermek kórházi tartózkodásának megkönnyítésére jött létre. Az alapítvány célja, hogy a Fejér megyei gyermekgyógyászati ellátás színvonala tovább emelkedjen. Az intenzív betegellátás, a szakgondozások, az alapellátás és a rehabilitáció minőségének javulása is céljaik között szerepel. Szeretnék elérni azt, hogy a gyermekek olyan magas szintű egészségügyi ellátásban részesüljenek, mint bármelyik fejlett egészségügyi kultúrával rendelkező európai vagy tengerentúli országban.

Kiemelt céljaik:

  • Új diagnosztikai és terápiás eljárások bevezetése, a gyógyítás célját szolgáló kutatások támogatása.
  • A kórházba kerülő gyermekek számára biztosítani azt a kórházi környezetet (játékok beszerzésével, pedagógiai foglalkozások biztosításával), amely segít leküzdeni az otthontól való elszakadás nehézségeit.
  • Az előbbiekhez szükséges személyi és tárgyi feltételek (képzés, továbbképzés, kongresszusok szervezése, kongresszusokon, tanulmányutakon való részvétel lehetőségének megteremtése, szakkönyvek, folyóiratok beszerzése, műszerpark fejlesztése) biztosítása.
  • A kórház nővéreinek és az alapítványnak közös célja, az otthonihoz hasonló, gyermekközpontú légkör kialakítása.
Osszd meg másokkal is: