"GYERE" Gyermekrehabilitációs Alapítvány

Az OVB Magyarország és az Együtt sikeresen csapat 500.000 Ft-tal támogatta a Miskolcon működő Velkey László Gyermek Egészségügyi Központ Gyermekrehabilitációs Osztályát. A befolyt támogatást hat kórterem felújítására fordították.

Az OVB Magyarország és az Együtt sikeresen csapat 500.000 forinttal támogatta a Miskolcon működő Velkey László Gyermek Egészségügyi Központ Gyermekrehabilitációs Osztályát. A felajánlott összegből, illetve egyéb szervezetek és magánszemélyek adományaiból a pénzügyi tanácsadó cég miskolci munkatársai hat kórtermet újítottak fel, ezzel segítve a bent fekvő gyermekek gyógyulását.

 Az osztály 1982-ben kezdte meg működését, az országban elsőként biztosítva a fogyatékkal élő, krónikus betegségben szenvedő gyermekek komplex rehabilitációját. A neurológiai-, ortopédiai-, traumatológiai-, égési sérült- és belgyógyászati betegek rehabilitációját csapatmunkában, számos szakember végzi, így biztosítva a gyermekek beilleszkedését egészséges társaik közé.

A részleg 2016 áprilisában súlyos koponya, agyi, illetve égési sérült, polytraumatizált betegek ellátására alkalmas részleggel bővült, ezzel együtt pedig a 26+10 ágyas fekvőbeteg osztályon évente 4-500 gyermeket gyógyítanak. 2006 júniusától működik a nappali kórház 13 férőhellyel, amely 2-300 gyermek ellátását biztosítja. A gyermekrehabilitációs szakrendelésen 3-4.000 beteget vizsgálnak meg évente, akinek az állapota engedi, járó betegként részesül a megfelelő kezelésben. Évente átlagosan 60-70.000 esetet látnak itt el. A betegek elsősorban a megye területéről érkeznek, de a régióból, illetve súlyos traumás agysérülést szenvedett gyermekeket az ország egész területéről fogadnak. Az orvosi kezelés mellett gyógytorna, gyógyúszás, masszázs, elektroterápia, ergoterápia, pszichológia, gyógyfoglalkoztatás, gyógypedagógia, szomatopedagógia és konduktív pedagógia biztosítja a gyermekek teljes körű felépülését. A rehabilitációs kezelések mellett van olyan gyermek, aki iskolai oktatásban is részesül a 10. sz. Petőfi Sándor Általános és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Iskola kórházi tagozatán.

A GYERE Gyermekrehabilitációs Alapítvány 1991-től segíti a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház Gyermekrehabilitációs Osztályának munkáját. Az alapítvány célja, az osztályon kezelt beteg gyermekek kezelésének, ápolásának korszerűsítése.

A több hónapig tartó munkálatok során kicserélték a csaptelepek körül található hidegburkolatot, helyreállították a kórtermek falán lévő vakolatot, majd a festést követően új PVC burkolatot fektettek le, és a régi szekrényeket, polcokat, karnisokat teljesen újakra cserélték.

A felajánlás így a bent fekvő beteg gyermekek gyógyulásának körülményeit javítja és egy színesebb, modernebb környezetet biztosít számukra.

Osszd meg másokkal is:

Galéria