Nagykanizsai Újszülöttekért Alapítvány

Az OVB Magyarország és az Együtt sikeresen csapat 200.000 Ft-tal támogatta a Nagykanizsai Újszülöttekért Alapítványt, akik a befolyt összegből egy újszülött kori sárgaság mérésére szolgáló készüléket vásároltak.

Az OVB Magyarország és az Együtt sikeresen csapat 200.000 Ft-tal támogatta a Nagykanizsai Újszülöttekért Alapítványt, (Kanizsai Dorottya Kórház Gyermek- és Újszülött Osztályához tartozik) akik a befolyt összegből egy újszülöttkori sárgaság mérésére szolgáló készüléket vásároltak.

Bár az Újszülött Osztály rendelkezik már egy ilyen készülékkel, de idővel korszerűtlenné vált, gyakran meghibásodik, javítási költségei pedig magasak. A meghibásodásokból eredő hiánya nagy nehézségeket jelent az Osztálynak.

A gép segítségével ugyanis nem a hagyományos módszerrel, azaz vérvétellel kell megállapítani a sárgaság mértékét, hanem csupán pár másodpercig a csecsemő bőréhez érintve már megkapható az adat, így használatával a csecsemőket ellátó orvosok és nővérek időt tudnak spórolni, de ami a legfontosabb, hogy a babákat így nem kell tűvel megszúrni.

Az adományt az Osztályvezető Főorvosnő, Pusztainé Dr. Nád Márta, az ott tartózkodó beteg gyermekek és szüleik, továbbá az Osztályon dolgozó kiváló szakemberek jelenlétében köszönte meg.

Osszd meg másokkal is:

Galéria