Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület

Az OVB Magyarország és az Együtt sikeresen csapat összesen 250.000 Ft-ot gyűjtött össze a Gyermekmentő Szolgálat részére, melyet az egyesület a rászoruló gyermekek terápiás kezelésének finanszírozására használt fel.

Az OVB Magyarország és az Együtt sikeresen csapat összesen 250.000 Ft-ot gyűjtött össze a Gyermekmentő Szolgálat részére, melyet az egyesület a rászoruló gyermekek terápiás kezelésének finanszírozására használt fel. A támogatást a budapesti Teréz körúti irodában adták át, amely alkalomból az Együtt sikeresen csapat tanácsadói bepillantást nyertek az egyesület mindennapjaiba.

A Nemzetközi Gyermekmentő szolgálat először Hannoverben alakult meg, majd 1990 májusában jött létre a szervezet magyar, 1991-ben pedig romániai egyesülete.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat célja a fizikailag, értelmileg sérült, az árva és szociálisan hátrányos helyzetű gyermekek felkarolása, életkörülményeik javítása, gyermekintézmények segítése. Tagjaik, önkéntes segítőik száma egyre nő, ki-ki tagdíjjal, adományokkal, szakértelemmel vagy éppen fizikai munkával támogatja az egyesületet, illetve rajtuk keresztül a rászoruló gyermekeket. Az egyesületek elnöksége és felügyelő bizottsága társadalmi munkában végzi feladatát, ügyelvén arra, hogy a Szolgálat politikai, vallási és nemzetiségi kérdésekben semleges és független legyen.

Az egyesület 2002 szeptemberében nyitotta meg orvosi rendelőjét rászoruló gyermekek részére a Teréz körúti irodája mellett. Itt jelenleg gyermekneurológiai és gyermekgyógyászati szakrendelés folyik. A rendelő szakmai teamjében egy gyermekneurológus, logopédus, két gyógypedagógus és két gyógytornász dolgozik, akik szenzoros integrációs terápiát és gyógytornát végeznek egy erre alkalmas, kompletten felszerelt teremben. Ezen felül három helyiségben fejlesztőmunka folyik. A rászoruló családok anyagi helyzetükkel arányosan járulnak hozzá a kezelések és foglalkozások finanszírozásához. Az esetek nagy részében az egyesület teljes mértékben átvállalja a gyógykezelések finanszírozását.

2016-ban összesen 3945 terápiát, szülői konzultációt és vizsgálatot biztosítottak fogyatékkal élő, autista és viselkedészavaros gyermekek számára.

Osszd meg másokkal is:

Galéria