Szalézi Rendház és Oratórium (Szent Kvirin)

Az OVB Magyarország és az Együtt sikeresen csapat 400.000 Ft-tal segítette a szervezetet, amelynek köszönhetően még több rászoruló nagycsalád vehetett részt a Szalézi Nyári Oratórium, többhetes, napközis táborban.

Az OVB Magyarország és az Együtt sikeresen csapat 400.000 Ft-tal segítette a szervezetet, amelynek köszönhetően még több rászoruló nagycsalád vehetett részt a Szalézi Nyári Oratórium, többhetes, napközis táborban.

Az 1989-ben visszakapott szalézi intézmények közül elsőként a szombathelyiben kezdődött meg a speciális, többhetes, napközis jellegű nyári tábor, az úgynevezett Szalézi Nyári Oratórium. Összesen 180, hetenként 100-120 gyermek élvezte a tematikus programokat, és szerzett barátokat.

Csány Péter plébános elmondása alapján a tábor iránt évről-évre egyre növekvő a szülők és a gyerekek érdeklődése.  A 2014-es tábor mottója: „Jónak lenni jó, jót tenni jó!” Erre ráfűzve minden napnak külön mottót, ahhoz társítva pedig konkrét tanítást és gyakorlati feladatot adtak, amelyet a reggeli ráhangolásban és a 10-15 fős napi csoportfoglalkozásokban próbáltak a gyermekek szívébe csöpögtetni. A tábor missziója, hogy a gyerekek megtanuljanak önként vállalt jóságukkal és jócselekedeteikkel a világhoz hozzátenni valami épületeset.

Mindhárom héten volt nagykirándulás (Velembe, Horvátzsidányba és Sitkére), lovas program, sorversenyek, csapatbajnokságok, különböző szabadon választható programok (kiállítások, üzemlátogatások és egyéb, mint pl. találkozás a templom 100 éves hívével), kézműves-foglalkozások, filmvetítés. Minden táborhét végén, pénteken páratlan hangulatú hálaadó szentmisére hívták a gyermekeket, majd olyan gálaműsorra, amelyet az érkező szülők és hozzátartozók számára szerveztek.

Az Együtt sikeresen csapat egyik legfontosabb alapelve, hogy segítsünk másoknak és ezzel értéket teremtsünk. Ennek most olyan gyerekek élvezték a hasznát, akiknek más módon nem lett volna lehetőségük eljutni egy ilyen táborba. Célunk az volt, hogy minél több hátrányos helyzetű gyermek tudjon a tábor keretein belül, vallásos környezetben, felejthetetlen élményekkel gazdagodni.

Osszd meg másokkal is:

Galéria