Zseboroszlán Vas Megyei Koraszülöttekért Közhasznú Alapítvány

Az OVB Magyarország és az Együtt sikeresen csapat összefogva 400.000 Ft-tal támogatta a Zseboroszlán Vas Megyei Koraszülöttekért Közhasznú Alapítványt. A támogatás célja egy non-invazív légzéstámogató berendezés (C-PAP) megvásárlásának elősegítése volt.

Az OVB Magyarország és az Együtt sikeresen csapat összefogva 400.000 Ft-tal támogatta a Zseboroszlán Vas Megyei Koraszülöttekért Közhasznú Alapítványt. A támogatás célja egy non-invazív légzéstámogató berendezés (C-PAP) megvásárlásának elősegítése volt, amely megkönnyíti az újszülöttek első napjait.

A koraszülöttek leggyakoribb betegsége a tüdők éretlenségéből származó légzési elégtelenség. Ennek gyógyítása – felületaktív anyag tüdőbe való bejuttatása mellett – a gépi lélegeztetés. Az újonnan vásárolt lélegeztető gép a jövőben sok koraszülött első napjait teszi biztonságosabbá. A szülőknek is megnyugvást ad, hogy gyermekük egy olyan modern, korszerű gépekkel berendezett osztályon kezdi meg életét, ahol minden feltétel rendelkezésre áll a problémamentes mindennapokhoz.

A célunk az volt, hogy a legvédtelenebb és talán a legkiszolgáltatottabb helyzetben lévő koraszülötteken segítsünk, hiszen ők éretlenségükből adódóan a külvilághoz nehezebben alkalmazkodnak.

A centrumhoz kapcsolódik az általunk támogatott közhasznú alapítvány.

A Zseboroszlán Vas Megyei Koraszülöttekért Közhasznú Alapítvány 2011-ben jött létre. Tevékenységének célja a szombathelyi PIC-ben fekvő újszülöttek életkörülményeinek, életben maradási esélyeinek növelése. Feladatai között szerepel az egészségmegőrzés, betegség megelőzés, gyógyító, egészségügyi rehabilitációs tevékenység, tudományos tevékenység, kutatás, nevelés és oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés is.

Az Alapítvány célja: Minden "idő előtt" született Zseboroszlánból egészséges, nagyszerű felnőtt váljék!

A támogatás összegének átadása a Vas megyei Markusovszky Kórház Perinatalis Intenzív Centrumban történt. Az alapítvány képviselője, Tóthné Dr. Graselly Magdolna Sarolta és az alapítvány munkáját segítő szülők fogadták munkatársainkat.

Osszd meg másokkal is: