Pénzügyi Tudatosság - Blog

Motiváló karriertörténetek, közvetlen hangvételű interjúk és cikkek, melyeken át megismerhettek bennünket, munkatársainkat, és személyes tanácsainkon keresztül kerülhettek közelebb a pénzügyi kérdésekhez.

Sebők Péter landes direktor

Életem legmeghatározóbb évei 15 éve kezdődött minden, 2005-től dolgozom az OVB-nél. Mit értem el ez idő alatt? A munkám legelső kézzel fogható eredménye egy saját fizetésből vásárolt autó volt, majd sikerült korán a saját lábamra állni és albérletbe költözni. Később átköltöztem Budára, a Rózsadombra és anyagilag teljesen függetlenedtem a családomtól. A legnagyobb szakmai mérföldkő az életemben, hogy felépítettem az első önálló irodámat, ahol már teljesen a magam ura voltam.

Sebők Péter landes direktor

Mi kellett ahhoz, hogy eljussak odáig, ahol jelenleg tartok? Sok tapasztalatszerzés és kudarctűrő képesség, negatív impulzusok, amik korán ráébresztettek arra, hogy ami nem öl meg, az megerősít. Kitartás, megfelelő hozzáállás, racionális gondolkodás, lemondás, amit befektetésnek éltem meg. Hinnem kellett magamban és a cégben, hogy együtt minden akadályon túl tudunk lendülni.

Sebők Péter landes direktor

A vírus első hullámán túljutottunk, hátradőlni mégsem tudunk, hiszen egyáltalán nem kizárt egy második. Mivel precíz előrejelzéssel nem szolgálhatunk, nem marad más, mint a felkészülés - és a világjárványra adott vezetői válaszok elemzése.

Sebők Péter landes direktor

Bár a korlátozások oldása a krízishelyzet végét jelzi, fontos tudatosítani magunkban, hogy ez még nem a vége, a világjárvány történetének egy újabb fejezete veszi kezdetét, amire leginkább a remény és a körültekintés szavak illenek. Az egyes országok, régiók különböző módon és eltérő sebességgel ugyan, de elkezdtek visszakapcsolódni az üzleti szektor vérkeringésébe, de fel kell készülnünk annak lehetőségére is, hogy a vírus egy újabb hulláma bármikor visszaterelhet bennünket a karanténba.

Sebők Péter landes direktor

Szakértők úgy tartják, a koronavírus az emberiség legnagyobb gazdasági kihívása, amivel a második világháború óta szembesülnie kellett - a kérdés pedig szükségszerűen adja magát: “Ki mit tett a válság idején?” Ha a COVID-19 egyszer elvonul, ennek megválaszolása elkerülhetetlen lesz.